MicroStrategy oprichter: „Bitcoin schalen zijn prima geschikt om waarde op te slaan.“

De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, van NASDAQ, heeft verklaard dat Bitcoin „net zo goed schalen is als een waardeketen“. Hij maakte de opmerkingen via zijn Twitter-account nadat het bedrijf een extra 21.454 BTC (~234,6 miljoen dollar) had verworven.

De overname gebeurde via 78.388 off-chain transacties. Volgens Saylor staat de Bitcoin onder een koelcel met 18 on-chain transacties.

Tegen 14 september 2020 kocht MicroStrategy 16.796 extra bitcoins tegen een totale aankoopprijs van 175 miljoen dollar. De totale aankoopprijs van het bedrijf heeft nu een totale aankoopprijs van meer dan $425 miljoen.

Gerelateerd
„Rich Dad“ R. Kiyosaki is van plan om Bitcoin en Gold te kopen met zijn Stimulus-pakket.
Tijdens zijn toespraak op The Pomp Podcast merkte Saylor op dat de Bitcoin-opbrengsten de traditionele schatkist hebben overtroffen. Volgens Saylor:

„Er is zoiets als $200T aan schuld en schatkistinstrumenten die een negatieve echte opbrengst hebben en het enige debat is hoe negatief het is. Bitcoin is het enige wat ik kan vinden dat positief is.“

Uittreksels uit de podcast van Christopher Gimmer laten zien dat Saylor van mening is dat Bitcoin al een dominante positie heeft zonder terug te keren. Hij voegde daar nog aan toe:

„Er is nooit een voorbeeld van een $100B monster digitaal netwerk dat overwonnen werd toen het die dominante positie bereikte. Het enige wat je hoeft te doen is die grafiek te zien en na te denken over de dynamiek en het netwerkeffect. Bitcoin heeft al gewonnen.“

De belangrijke overname die deel uitmaakt van MicroStrategy’s ‚Bitcoin Standard‘ is een sterke bevestiging van de Bitcoin Whale status van het bedrijf. Volgens Saylor zullen andere bedrijven dit voorbeeld volgen en centrale banken inluiden.

On-chain status quo om zeldzaam te blijven

In zijn tweet was Saylor van mening dat een status quo waar on-chain transacties voor grote investeerders zeldzaam zullen blijven. Volgens Saylor:

„Als #Bitcoin wordt behandeld als een schatkistreserve, gebaseerd op ons model, zal 99,98% van alle transacties buiten de keten zijn, en activa met risico’s zullen 99,92% van de tijd in de koelcel liggen.“

Normaal gesproken kunnen transacties buiten de keten via platforms zoals het Lightning Network het transactievolume van Bitcoin verhogen. Tegelijkertijd voegt het geen volume toe aan de blokketen en verhoogt het de kosten ten gunste van de mijnwerkers.

Tijdens het interview met Pompletter.com benadrukte Saylor zijn vertrouwen in de technische fundamenten van het netwerk en zijn toekomst. Door transacties buiten de keten zal MicroStrategy het schaalprobleem niet ondergaan om aan de vraag te voldoen.

De aankoop komt na twee maanden van het omvormen van MicroStrategy van een kasoverschotbedrijf tot een miljoenenbedrijf dat op bitcoin wedt. De strategie komt na een mentaliteitsverandering bij Saylor na het ontslag van Bitcoin in 2013.