Coinbase Pro om de vergoeding voor etherische gassen rechtstreeks door te berekenen aan haar klanten

U.S. gebaseerde cryptocurrency exchange Coinbase Pro kondigde vandaag in een tweet aan dat de uitwisseling zou beginnen met het doorgeven van netwerkkosten aan haar klanten met netwerkkosten (ook wel bekend als Gas op de Ethereum-blokketen) die rechtstreeks worden betaald aan cryptocurrency-mijnwerkers die transacties verwerken en de blokketen-netwerken beveiligen.

De uitwisseling stelde in een tweet dat Bitcoin Loophole in het verleden deze vergoedingen voor zijn klanten had geabsorbeerd, maar nu haalde het aan dat een bredere crypto adoptie als gevolg van toepassingen zoals DeFi, betalingen en andere projecten het Ethereum netwerk drukker hadden gemaakt en dat incidenten van congestie vaker voorkwamen.

Bovendien onthulde het on-line inlichtingenplatform Glassnode dat de lancering van de UniSwap (UNI) token grote opstoppingen had veroorzaakt op het Ethereum netwerk, die een stijging van de ETH-mijnwerkersvergoedingen veroorzaakten met mijnwerkers die $1 miljoen in een enkel uur ontvingen.

De verhuizing was volgens Coinbase Pro een poging om transparant te zijn over hun tarieven. Coinbase Pro zal kosten in rekening brengen op basis van hun schatting van de netwerktransactiekosten die zij verwachten te betalen voor elke transactie.

In hun tweet werd ook gesteld dat

In bepaalde omstandigheden kan de vergoeding die Coinbase Pro betaalt, afwijken van die schatting. Alle kosten die wij in rekening brengen worden op het moment van uw transactie bekend gemaakt.