88% av alle BTC-overføringer overbetaler transaksjonsgebyrer

Tre og et halvt år etter aktivering av SegWit er adopsjonen av det plassbesparende transaksjonsformatet fortsatt langt fra ideell.

I følge analysen av Mark “Murch” Erhardt fra Chaincode Labs , betaler 88% av alle Bitcoin-transaksjonsinngangene høyere avgifter enn det som er nødvendig. Erhardt baserer sin konklusjon på data som viser bare 12% av transaksjonsinngangene bruker SegWit-formatet, noe som er mindre gebyrintensivt enn transaksjoner med eldre innganger.

Erhardt mener at en avhengighet av eldre transaksjonsgebyrer holder Bitcoin Bank blokkene mindre enn de ellers kunne være, og bidrar til et tilsynelatende økende etterslep av ubekreftede transaksjoner.

En tilstoppet Bitcoin-mempool som inneholdt 107 blokker av transaksjoner på et tidspunkt i går, tjener som en påminnelse om at det er mulig å spare penger på gebyrer ved å lage mindre kostbare transaksjoner. I følge Erhardt er den enkleste måten å vedta SegWit for alle fremtidige transaksjoner.

Erhardt påpekte at det er nødvendig å bytte fra eldre til dataeffektive SegWit-transaksjoner for å minimere oppblåsthet i blockchain:

„Jo lengre mindre effektive produksjonsformater er utbredt, jo mer fremtidig blokkeringsgjeld akkumulerer vi.“

Erhardt mener at integrering av SegWit i store lommebokforsyningstjenester er lang forsinket, og bidrar til unødvendig mempool og blockchain-oppblåsthet. „Det er nesten 3,5 år siden SegWit aktiverte,“ bemerket han på slutten av en tråd om tilstanden til mempool.

„På hvilket tidspunkt er det akseptabelt å vurdere lommebøker som ikke kan sendes til innfødte SegWit-adresser utdaterte?“

Erhardt er ansatt i årevis som en lommebokutvikler for kryptovaluta før han ble ansatt hos Chaincode Labs i 2020, og er spesialist i UTXO-ledelse for kommersielle Bitcoin-lommebøker, og hjelper dem med å spare penger på forretningsrelaterte transaksjons- og vedlikeholdskostnader på en rekke måter.

SegWit-transaksjoner utgjør for tiden omtrent 51% av alle Bitcoin-transaksjoner; en statistikk som antas å vokse i størrelse etter hvert som kommersielle lommebokleverandører møter økende etterspørsel etter SegWit-adressestøtte.

Anslått minimumsavgift for inkludering i neste blokk er for øyeblikket 149 lørdag / byte, noe som tilsvarer et gebyr på $ 14,97 til en pris på $ 44,870 per BTC.

Hvordan du bruker SegWit sparer på transaksjonsgebyrer

Mens SegWit-transaksjoner teknisk sett ikke er mindre enn eldre transaksjoner, vektes komponentene i deres data forskjellig når det gjelder å inkludere dem i en blokk.

Data knyttet til vitnekomponenten i en transaksjon anses å være ikke-essensielle for en fungerende blockchain og diskonteres derfor når den totale størrelsen på en transaksjon utgjør. Dette gjør at SegWit-transaksjoner virker mindre og krever derfor mindre avgift for å behandle – de er raskere å bekrefte enn en eldre transaksjon med samme avgift